KARILAN TILA TARJOAA ELÄMYKSIÄ KAIKILLE

Karilan tilalla pääset kokemaan Lapin lähihistoriaa ja aitoa maatilan rosoista tunnelmaa. Tule laskemaan pulkkamäkeä ja harjoittelemaan hiihtoa pienten kanssa. Tapaa meidän vuohet; TikiTiki ja Hermanni,

vieraile poro-aidalla, tulistele kodassa ja hämmästele Navettagallerian taidetta

KARILAN ÄMMI

Heino ja Lahja Kaulanen pääsivät muuttamaan vastarakennettuun taloonsa Karilan tilalle vuonna 1953 neljän lapsensa kanssa. Nykyään Karilan tilan ämminä emännöi tytär Lea Kaulanen. “Isäni rakentamat rakennukset ovat kaikki vielä olemassa. Olen halunnut jättää ne jäljelle kunnioittaakseni minua ennen eläneen sukupolven elämäntyötä ja säästääkseni edes pienen palan kotiseutuni lähihistoriaa. On mukavaa tuntea elävänsä juurillaan.” Karila tila ei pyri olemaan kiillotettu kuva Lapista vaan haluamme tuoda sinulle aitoja elämyksiä maatilaympäristössä.

PULKKAMÄKI

Karilan tilalta löydät turvallisen pulkkamäen perheen pienimmille ja miksei isommillekin. Pulkkamäki sijaitsee Karilan tilan pellolla ja alueelta löydät myös pulkkia ja liukureita lainaksi. Reippaan pulkkailun päälle kannattaa poiketa Karilan Navettagallerian kahvilassa lounaalla.

PULLAHIIHTO

Karilan pellolle on ajettu hiihtolatu perheen pienimpiä varten. Tasaisella ladulla on hyvä harjoitella hiihdon alkeita rauhassa. Pulla-hiihdon nimi tulee hiihtolenkin yhdistämisestä suussasulaviin leivonnaisuu. Kannusta lasta hiihtämään koko lenkki ja tule sen jälkeen nauttimaan kaakaota ja munkkia Karilan navettagallerian kahvilaan!

NILIVAARAN PORO-AITA

Karilan tilalta lähtee opastettu talvipolku Nilivaaran poroaidalle, jossa saatat tavata jopa 100-päisen porotokan. Nilivaaran poroaita on ollut käytössä jo 1800-luvun puolella. Aidan vanha osa on tehty perinteisesti käyttämättä nauloja tai pultteja. Muistathan että poroja ei saa ruokkia ja aidan sisäpuolelle ei saa mennä. Myös valokuvausta salaman kanssa tulee välttää

HERMANNI & TIKITIKI

Tule tapaamaan ystävällisiä vuohiamme Hermannia ja Tikitikiä. Talvisin kovalla pakkasella ne saattavat olla mökissään suojassa, mutta hyvällä säällä voit käydä kahvilan keittiöstä hakemassa ruokaa jolla saa ruokkia vuohia.

TEMPPUPYÖRÄRATA

Karilan kulmille on rakennettu temppupyörärata, jota pääsee kokeilemaan ajankohdasta riippumatta. Rata sopii kaiken ikäisille, mutta on kuitenkin sen verran vauhdikas että suojat pitää muistaa laittaa päälle, varsinkin sateella obstaakkelit ovat liukkaita.

KARILAN TAIDE-ELÄMYKSET

Heinälatogalleriassa on 13.7. – 30.8.2023 esillä

Maria Huhmarniemen, Elina Härkösen & Minna Koveron näyttely

Suojellen

Suojellen-näyttely esittää kolme taiteilijaa, jotka tarkastelevat suojelemisen teemaa käsityöperinteiden, kulttuuriperinnön ja luonnonsuojelun näkökulmista.

Esillä on kasvivärjätyillä villalangoilla kirjottuja rekipeittoja

sekä suojelusnukkeja.

 

Karilan alueella, lähimetsässä on myös ympäristötaideteoksia jotka ovat syntyneet ArtÄkäslompolon kesäisissä taidetapahtumissa.

HALUATKO VARATA NAVETTAGALLERIAN OMIIN JUHLIISI?

Oletko suunnitelemassa häitä, ristiäisiä tai sukujuhlia? Ehkä haluat järjestää pikkujoulut isommalle porukalle. Navettagalleria tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön juuri sinun juhliisi. Vai onko mielessäsi hieman erinlainen kokouspaikka. Navettagalleriasta löytyy myös laajakaista ja videotykki kokousten järjestämistä varten. Ota meihin yhteyttä ja suuninttellaan yhdessä miten voimme tehdä sinun tapahtumastasi ainutlaatuisen!